1. Anasayfa
  2. ATP

Tenis bugün ilk 5 spor arasında


0

25 Mayıs 2018 – 23:06 – Güncelleme: 26 Mayıs 2018 – 10:46

Tenise verdiği sonsuz katkılarla bildiğimiz TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, İstanbul Cup ve İstanbul Open’ın ardından, Kort Dergi mayıs sayısında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

 

Bu yıl da TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile kadın tenis yıldızlarının, TEB BNP Paribas İstanbul Open ile dünyanın önde gelen erkek tenisçilerinin şampiyonluk mücadelesine İstanbul’da ev sahipliği yaptık. Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak, bu turnuvalara ismimizi vermekten ve bu heyecana ortak olmaktan gurur duyuyoruz.

Banka olarak 8 yıldır ülkemizde tenis sporunun gelişmesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlamak üzere çalışmalar yapıyoruz. 2011’de üç yıl süreyle dünyanın en prestijli turnuvalarından WTA Championships’e ismimizi vererek başlayan tenise desteğimizi; bugüne kadar farklı turnuva sponsorluklarıyla ve tenisi sevdirmek amacıyla düzenlediğimiz çeşitli organizasyonlarla artırarak sürdürdük.

Türkiye Tenis Federasyonu (TFF) ve Garanti Koza işbirliğiyle, 2014’ten bu yana TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın; 2015’ten bu yana ise TEB BNP Paribas İstanbul Open’ın isim sponsoruyuz. TTF ile birlikte tenisi yaygınlaştırmak, ‘zengin sporu’ algısından çıkararak 7’den 70’e herkese ulaşmasını sağlamak için başlattığımız TEB Sokak Tenisi ile 81 ilimizin sokaklarını, meydanlarını, AVM’lerini birer korta dönüştürdük.

İLKLERE İMZA ATARAK İLERLİYORUZ

Sekiz yıl önce tenise destek vermeye başladığımızda, tenis ülkemizde ilgi duyulan spor dalları arasında yüzde 9’luk oranla 8. sırada yer alırken, bugün ilgi gösterilen ilk 5 spordan biri. Yine 2011’de lisanslı tenis sporcusu sayısı 14 bin iken, 2017 yıl sonu itibarıyla bu sayının 49 bine yükseldiğini görüyoruz.

TEB BNP Paribas İstanbul Open’a ilk kez sponsor olduğumuz 2015’te Roger Federer, Grigor Dimitrov, Bernard Tomic gibi yıldızları ağırlamanın heyecanını yaşadık. TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı düzenlediğimiz ilk yıllarda da Venus Williams, Elina Svitolina, Jelena Jankovic gibi dünyaca ünlü yıldız tenisçileri ağırladık. Dünya yıldızlarını Türkiye’de ağırlarken, Türkiye’nin genç yeteneklerine de ilham olmak istedik. Bugün Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden gibi gelecek vadeden parlak tenisçilerimizi turnuvalarda izliyoruz. Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Başak Eraydın, Ayla Aksu gibi genç sporcularımız turnuvalarda ‘ilk’lere imza atarak hepimizi gururlandırıyor.

GÜÇ BİRLİĞİNİN PAYDAŞI OLMAKTAN GURURLUYUZ

Ülkemizin tenis alanında kat ettiği başarıyı sadece bankamızın değil, bu spora gönül veren değerli kurum ve kuruluşların bir araya gelmesinin bir sonucu olarak görüyoruz. Ortak vizyon ve hedefe sahip olduğumuz Türkiye Tenis Federasyonu, tenise ve tenisçilere verdiği destekle özellikle son yıllarda bu sporun gelişmesi ve yaygınlaşması yönünde önemli adımlar attı. Biz de TEB olarak, her zaman tenise verdiğimiz desteği artırarak sürdürmeye gayret ediyoruz.

Farklı sektörlerden paydaşların yan yana gelerek tenise yatırım yapmasını, böylesi uyumlu ve güçlü bir iş birliği oluşturmasını sadece tenis adına değil; ülkemiz adına da önemli bir kazanım olarak görüyoruz. Banka olarak ülkemizde tenise destek anlamında oluşturulan bu önemli güç birliğinin bir paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir