1. Anasayfa
  2. ATP

"Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz"

"Hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz"
0


Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 2019 yılını Kort Dergi için özetledi…
 

“2019’da birçok ‘ilk’i gerçekleştirdik. 2020’de de aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz ve Türk tenisini zirveye taşıyacağız.”

 

“Tenisin geleceğini güçlü adımlarla çizdiğimiz bir yılı geride bıraktık. Sene boyunca Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğümüz, Spor Toto Teşkilatımız, belediyelerimiz, sponsorlarımız, il temsilciliklerimiz, kulüplerimiz, antrenörlerimiz ve ailelerimizin destekleri ile tenisi arzu ettiğimiz noktalara taşıyabilmek için önemli atılımlarda bulunduk.

Federasyonumuz 2019’da 60 binin üzerinde lisanslı sporcu sayısına ulaşırken, ülkemiz TEB BNP Paribas Istanbul Cup ve dünyadaki 8 çim kort turnuvasından biri olan Turkish Airlines Antalya Open’ın yanı sıra American Express Istanbul Challenger, Lale Cup, Cumhuriyet Kızları gibi birçok önemli turnuvanın da içinde bulunduğu 116 uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptı. I-kort verilerine göre 601 ulusal turnuvada maç sayımız 82.000’i bulurken en az 1 turnuva oynayan oyuncu sayımız ise 11.000’e ulaştı. Ülkemizde düzenlenen 116 uluslararası turnuvada yaklaşık 1000’e yakın oyuncumuz mücadele etti. Sporcularımız bu sene de bütün Grand Slam’lerde bizleri başarıyla temsil etmeye devam ettiler. Davis Cup’ta A Milli takımımız ev sahibi ülke Danimarka’yı 3-2 yenerek Dünya Grubu 1’e yükselmek için play-off oynamaya hak kazandı. Fed Cup takımımız ise 7 senedir mücadele ettiği Avrupa-Afrika 1. Grup’ta kalmayı başardı. 5-8 Şubat 2020’de ise Dünya Grubu’nda play-offlara gidebilmek için ter dökecek. ITF turnuvalarında bir haftada 10 final, 6 şampiyonluk ile Türkiye tenis tarihinde en çok final oynanan ve en fazla şampiyonluk elde edilen tarihi bir hafta yaşadık.

2019 yılı imzaladığımız iş birliği protokolleri ile tenisi çocuklarımızın mahallelerine götürmeyi başarabildiğimiz bir yıl olarak tarihteki yerini aldı. ‘KYK Gençleri Kortta’ projesi ile KYK yurtlarında kalan 700 bin gencimizin tenisle tanışması için çalışmaların ilk adımı atılırken Milli Eğitim Bakanlığımız ile ‘Eğitimde İş Birliği’ protokolünü imzalamamızla 81 ilden Ankara’ya gelen beden eğitimi öğretmenlerimiz şehirlerinde, ilçelerinde, köylerinde öğrencilerini tenisle tanıştırmak adına ilk etaptaki antrenörlük eğitimlerini aldılar. 23-28 Aralık tarihleri arasında hayata geçirdiğimiz 2019 yılının son organizasyonu ise bizim için oldukça özeldi. Yıllar sonra düzenlediğimiz Spor Toto Türkiye Tenis Ligi ile tam anlamıyla tenis şöleni yaşadığımız bir haftayla seneyi sonlandırdık.

Biz federasyon olarak kulüplerimizle iş birliği içerisinde görevlerimizi icra ederken Spor Bakanlığımızın 28 vakıf üniversitesiyle milli sporcuların yüzde yüz bursla okumaları konusunda protokol imzalamış olması ise özellikle tenis branşında profesyonelleşen sporcularımız için bir milat oldu. Çocuklarımızın ülkeleri için yarışmalarına vesile olacak çok önemli bir destek projesi olan bu anlaşma özelinde kısa sürede federasyon olarak çok güzel geri dönüşler aldık.

Türkiye Tenis Federasyonu olarak paydaşlarımızın desteğini arkamıza alarak dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirmek, Türk tenisini zirveye taşımak hedefiyle bir yola çıktık. 2020 yılında da projelerimize aynı kararlılıkla üreterek, başararak ve paylaşarak hiç yitirmediğimiz bir heyecanla devam edeceğiz.”

Saygı ve sevgilerimle,

TTF Başkanı Cengiz Durmuş

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir