1. Anasayfa
  2. ATP

ve Nadal tenisi bırakıyor…

ve Nadal tenisi bırakıyor…
0

22 kez Grand Slam şampiyonu olan Rafa, 20 yılı aşkın kariyeri boyunca kendilerine verilen destek için hayranlarına teşekkür ettiği içten bir video yayınladı.

Efsane raket Rafael Nadal, perşembe günü sosyal medyada paylaştığı videoda, Kasım ayında düzenlenecek 2024 Davis Kupası Finalleri’nin ardından profesyonel tenise veda edeceğini açıkladı.

“Gerçek şu ki, özellikle son iki yıl olmak üzere bazı zor yıllar oldu” dedi Nadal. “Açıkçası zor bir karardı, bunu almam biraz zaman aldı. Ancak bu hayatta her şeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır. Uzun ve hayal edebileceğimden çok daha başarılı olan bir kariyere son vermenin uygun zamanının geldiğini düşünüyorum.”

Nadal, 2024’ü turdaki son sezonu yapacağını ima etmişti ancak bu noktaya kadar resmi bir duyuru yapmaktan çekinmişti. Eski dünya 1 numarası en son Paris’teki Yaz Olimpiyat Oyunları’nda korttaydı ve burada hem teklerde hem de çiftlerde vatandaşı Carlos Alcaraz ile mücadele etti.

“Son turnuvamın Davis Kupası Finalleri ve ülkemi temsil edecek olması beni çok heyecanlandırıyor. Profesyonel bir tenis oyuncusu olarak ilk büyük mutluluklarımdan biri 2004’te Sevilla’daki Davis Kupası Finali olduğu için sanırım tam bir döngüyü tamamladım” diye hatırladı Nadal.

Roland Garros’ta 14 kez şampiyonluk yaşayan Nadal, 2001’de profesyonel oldu ve birçok kişi tarafından erkekler tenisinin altın çağı olarak kabul edilen, aralarında kendisinin, Roger Federer’in (2022’de emekli oldu) ve şu anda bu hafta Rolex Shanghai Masters’da oynayan Novak Djokovic’in de bulunduğu Büyük 3’lü’nün yer aldığı dönemin bir parçası oldu.

“Yaşadığım tüm şeyler için kendimi çok çok şanslı hissediyorum. Tüm tenis sektörüne, bu sporda yer alan tüm insanlara, uzun zamandır birlikte çalıştığım meslektaşlarıma, özellikle de büyük rakiplerime teşekkür etmek istiyorum. Onlarla çok, çok saat geçirdim ve hayatımın geri kalanında hatırlayacağım birçok an yaşadım.”

Nadal, kariyeri boyunca kendisine destek veren takımına ve hayranlarına içten teşekkürlerini iletti.

Takım müsabakalarından oluşan Davis Kupası Finalleri 19 Kasım’da başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir