1. Anasayfa
  2. KORT DERGİSİ

Serhat Bingül: "Geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz"

"Inventist adının kelime anlamında da yer alan “geleceğin sporcularını keşfetmek” için akademimiz, hedefini bu hayale ortak olan “hayalperest” çalışanları ile canla başla çalışmakta, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeyi amaçlamaktadır."

Serhat Bingül: “Geleceğin şampiyonlarını yetiştiriyoruz”
0

RÖPORTAJ: TOLGA YENİGÜN

SERHAT BİNGÜL (Inventist Hotel & Sport Academy Genel Müdürü)

“Çekmeköy’de bulunan Inventist Hotel & Sport Academy Türk sporu için gurur kaynağı olan bir altyapı akademisi… Inventist Akademi ulusal ve uluslararası arenada alt yapıya yönelik olarak çalışan önemli bir merkez olmayı hedeflemekte, bu amaç doğrultusunda bütün yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Bu vizyon ile öncelikli hedefimiz spora başlangıç yaşından başlayarak, elit sporcu düzeyine gelene kadar, gençleri fizyolojik gelişimlerine uygun olarak bilimsel ve akademik düzeyde yetiştirmektir. Bu düzeye gelen sporcular için profesyonel olma yolunu açmak kadar, elit sporculara uluslararası üniversitelerde burslu eğitim olanaklarını sağlamak, Inventist Akademi’nin önemli hedefleri arasında yer alıyor.

Inventist Akademi’de, toplamda 6 adet toprak ve 4 adet sert zemin kapalı kort bulunuyor. Bu kortların her biri uluslararası standartlara uygun şekilde tasarlanmıştır. Özellikle kapalı kortlar mühendislik ve estetik açıdan oldukça dikkat çekicidir. Çelik konstrüksiyon ve membran kaplama kullanılarak inşa edilen bu kortların zemini de sporcuların konforunu artırmak için özel olarak tasarlanmış olup sporcularına dünya standartlarında bir deneyim sunulmasına olanak tanıyor.

Bu tesis, yalnızca tenis dersleri ve antrenmanlar için değil, aynı zamanda ulusal ve uluslararası turnuvalar, hazırlık kampları, özel gelişim programları gibi aktiviteler için de mükemmel fırsatlar sunuyor. Inventist Akademi’de ileri düzey akademik program, 5 yıldızlı otel konforu ile birlikte sunuluyor.

Yine her biri olimpik standartlarda olmak üzere; Inventist Akademi, atletik performans merkezinin önderliğinde, tenis, spor tırmanış, yüzme, artistik cimnastik, trampolin, eskrim, basketbol, voleybol, squash, dans ve bale branşlarını bünyesinde bulunduran, bunları 5 yıldızlı oteli ile destekleyen bir tesise sahip. Bu tesiste Inventist Akademi, sporcularını sadece teknik olarak değil, atletik ve mental olarak da süper atletler olarak “Elit Sporculuk” düzeyine hazırlıyor.

Inventist Akademi sportif alanların yanı sıra; GoStar Spor Mağazası, RedMoon Restoran ve Nuts About Nuts Cafe ile bütün sporcu ve misafirlerine keyifli bir deneyim sunuyor. GoStar spor malzemeleri birimi, Tecnifibre, Lacoste Tenis, K-Swiss, Palladium, Karakal ve Victor markalarının Türkiye distribütörü olarak toptan ve perakende satış organizasyonunu yürütüyor.

GENÇLERİ SPOR YOLU İLE HAYATA HAZIRLAMA HAYALİ…

Spor tutkunu bir yatırımcının yıllarca kendi içinde yaşatıp büyüttüğü ve gençleri spor yolu ile hayata hazırlama hayalini “Inventist Akademi” ismi ile gerçekleştirdiği bu muazzam tesisin temelleri 2019 yılının temmuz ayında atıldı. 2023 yılının sonlarında tamamlanarak sporcularını ve misafirlerini kabul etmeye başladı. Inventist adının kelime anlamında da yer alan “geleceğin sporcularını keşfetmek” için akademimiz, hedefini bu hayale ortak olan “hayalperest” çalışanları ile canla başla çalışmakta, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeyi amaçlıyor.

Inventist Akademi’de birçok branşın olması sporcuların gelişimi için çok değerli. Biz bunu “Multidisipliner Yaklaşım” olarak anlatıyoruz; çünkü, artık uluslararası alanda ileri derecede rekabetçi hâle gelmiş, insan üstü olarak değerlendirilebilecek vasıflara sahip sporcuların artık tek düze çalışmalarla yetişmesi mümkün olmuyor. İlgili spor branşında, yalnızca teknik mükemmelliğin sağlanması da yeterli değil… Her bir sporcunun fiziksel (atletik) ve mental anlamda da ileri derece gelişmesi, mükemmel olması gerekmektedir. Bu sayede çok beğendiğimiz tenisçilerde olduğu gibi, şampiyon adayı bir tenisçinin bir cimnastik sporcusu gibi esnek olması, bir atletizm sporcusu hızına ulaşması, bir tırmanış sporcusu gibi çevik olması, bir yüzücü gibi koordineli hareket etmesi gerekiyor.

Inventist Akademi’de herhangi bir branşta eğitimini sürdüren her sporcu, bir taraftan kendi branşında ileri düzey teknik antrenmanlarını sürdürürken, diğer taraftan da sporcunun yaşına, cinsiyetine, bireysel özelliklerine uygun olarak yoğun atletik performans antrenmanlarına devam eder. Aynı zamanda belirli sürelerde diğer spor branşlarında farklı özellikleri geliştiren çalışmalarını sürdürüyor. Bu sayede sporcu, gelişim yıllarında çok yönlü gelişimin avantajlarından yararlanmakta ve bu süreci daha renkli ve eğlenceli bir hâle getiriyor.

“Inventist Atletik Performans Merkezi”, Multidispliner eğitimin akademideki koordinasyonunu sağlamakta ve sporcularını bu kapsamda birer “Süper Atlet” yapma hedefinde çalışıyor. Multidisipliner eğitim (farklı branş deneyimi) sayesinde Inventist Akademi’nin uzman eğitmen kadrosu her sporcuyu farklı açılardan tek tek takip etme, değerlendirme şansı yakalıyor.

5 YILDIZLI OTEL AKADEMİMİZİ CAZİBE MERKEZİ YAPIYOR

Inventist Akademi’de seçkin bir eğitmen kadrosu bulunmaktadır. Altyapı eğitimi konusunda deneyimi olan uluslararası antrenörlerle çalışmalar sürdürülürken, ülkemizin seçkin antrenörleri de akademimiz kadrosuna dahil edilmektedir. Dinamik antrenör kadrosu, bir taraftan akademik yaklaşıma uygun olarak branş antrenman metotlarını sürekli geliştirmekte, diğer taraftan da akademi içerisinde organize edilen, pedagoji, psikoloji, atletik gelişim, performans değerlendirme, antrenman bilgisi gibi pek çok konuda sürekli gelişim programlarına katılıyor.

Inventist Akademi’de bu dönemde junior yaş kategorilerinde bölgesel turnuvalar, ulusal düzeydeki müsabakalar yapılıyor. Bu turnuvalar, sporcularımıza çeşitli seviyelerde yarışma imkânı tanıyarak onların her seviye için gerekli olan rekabet deneyimini yaşamalarını sağlamaktadır. Süreç içinde daha büyük ve kapsamlı uluslararası turnuvalar düzenlemek de hedeflerimiz arasında yer alıyor.

Tenis ile birlikte farklı bireysel sporların ve 5 yıldızlı otelin de aynı kompleks içinde yer alması, uluslararası tenis turnuvası organizasyonlarında, Inventist Akademi ve İstanbul’u cazibe merkezi hâline getiriyor.

Turnuvalar dışında, çeşitli kamplar ve ülkemizdeki tüm spor profesyonellerine açık eğitim programları da planlıyor. Bu kamplar, sporcuların yoğun antrenmanlar ve maç tecrübeleriyle kendilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, eğitim programları da bilimsel metotlarla sporcuların gelişimine katkıda bulunacaktır. Ayrıca, farklı ülkelerden gelen antrenörler ve sporcularla yapılacak olan ortak çalışmalar sporcularımıza ve eğitmenlerimize yeni bakış açıları kazandıracak ve farklı antrenman yöntemlerini deneyimlemelerini sağlayacaktır.

Inventist Akademi’nin en önemli hedeflerinden biri de ülkemizdeki spor profesyonellerinin eğitimlerine katkı sağlamak üzere uluslararası nitelikte akademik eğitim programları, kurslar ve seminerler organize etmek ve bunu tüm antrenörlere, spor eğitmenlerine açmaktır. Bu amaçla, kompleks içinde bu organizasyonların yapılmasına olanak sağlayabilecek en büyüğü 500 kişi kapasiteli büyük toplantı salonu ile farklı büyüklüklerde toplantı salonları ve etkinlik alanları bulunuyor.

Inventist Akademi, önümüzdeki aylarda junior yaş kategorilerindeki ulusal turnuvalar yanında, Master turnuvaları, ITF turnuvaları ve özel turnuvalara da ev sahipliği yapacaktır.

EĞİTİM VADİSİNİN SPOR AKADEMİSİYİZ

Çekmeköy Bölgesi, İstanbul’in “Eğitim Vadisi” olarak tanınmaktadır. Bütün özel okulların ilkokul ve lise bölümleri Inventist Akademi’nin de aralarında bulunduğu aynı lokasyonda yer alıyor. Bu büyük bir şans. Zaten altyapıyı hedefleyen bir akademi olarak Inventist, çevre okullarla da yakın iş birliği kurmaya başladı. Bu iş birliği, yalnızca bu okullarda eğitim gören öğrencilerin Inventist Akademiye kabulü ve sportif olarak gelişimlerini sağlamak değil, aynı zamanda sporcuların elit sporculuk yolunda ilerlerken ihtiyacı olan temel eğitimi, bu okullarla iş birliği içinde o sporculara aktarmaktır. Bu sayede antrenman programları ve ilkokul – lise temel eğitimi aksamadan sürdürülebilecektir.

Inventist Akademi klasik yaz okulları anlayışının dışında; spor bazlı, özellikle de branş bazlı ‘Yaz Spor Okulları’ açmaktadır. Yaz spor okullarında, gençlerin ilgi duyduğu, başarılı olduğu veya seçtiği branşlar üzerinden spora ilk adımı atması hedefleniyor. Bu süreçte seçilen branş dışında, farklı branşlar da deneyimleyebildiği için, aile, akademi, sporcu arasındaki iletişimi sağlayarak branş değişikliği de önererek, gençlerin doğru branş seçmesine katkı sunuyor.

Diğer taraftan mevcut sporcuların da ileri gelişimini sağlamak üzere, yaz ayları bir fırsattır. Bu kapsamda, mevcut sporcular için, antrenman programları yoğunlaştırılmış şekilde yeniden kurgulanmaktadır. Örneğin, Performans grubu için haftalık; 18 saat tenis, 7 saat atletik performans, 2 saat basketbol/voleybol ve video analiz programları ile yoğun bir antrenman süreci sporcuları beklemektedir. Yaz tatili bitiminde; yeni sezonda sporcuların performansının artması hedeflenmektedir.

HEDEFİMİZ ALTYAPI FABRİKASI OLMAK…

Inventist Akademi, bünyesinde bulunan, olimpik standartlardaki spor dallarında (tenis, atletik performans, yüzme, artistik cimnastik, trampolin, eskrim, spor tırmanış, dans, bale, basketbol, voleybol) ülkemize yetenekli, bilimsel altyapısı iyi kurgulanmış, gelişime açık ve şampiyon adayı olacak sporcular kazandırmayı hedefleyen bir altyapı fabrikasıdır. Sporun; disiplin, liderlik, takım çalışması gibi birçok değeri içinde barındırdığına ve gençlerin kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladığına inanan Inventist Akademi, uluslararası arenada ülkemizi temsil edecek ve büyük başarılara imza atacak yetenekli sporcuların yetişmesinde fark yaratacak bir rol üstlenecektir.”

*: Bu röportaj ilk olarak Kort Dergisi’nin 53. sayısında (Haziran 2024) yayımlanmıştır. Dergimizi Türk Telekom e-dergi uygulaması üzerinden de indirebilir; bilgisayarınızdan, tabletinizden ya da cep telefonunuzdan istediğiniz zaman okuyabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir