1. Anasayfa
  2. KORT DERGİSİ

Nilüfer Kaptana: "Tennis Stop Globalleşecek!"

Senyör Takımlar Şampiyonası'ndaki kulüplere özel tasarımlar yapan ve kısa zamanda tenis camiasında kıyafetleri ve tasarımları ile dikkat çeken Nilüfer Kaptana'nın markası Tennis Stop'u kendisinden dinleme zamanı geldi...

Nilüfer Kaptana: “Tennis Stop Globalleşecek!”
0

“Tennis Stop olarak ilk büyük hedef yurt dışına açılmak ve siparişlerimizi global seviyeye çıkarmak… Bunun yanı sıra yeni ürün çeşitliliğimizi de sürekli arttırıyoruz… Özetle bir tenisçinin çantasında ne varsa biz onu üretiyoruz…”

SERDAR SÖZKESEN

*: Bu röportaj ilk olarak Kort Dergisi’nin 50. sayısında (Ocak 2024) yayımlanmıştır.

“20 yıllık iç mimarlık tecrübem var ama bir zaman sonra tenisin de içinden gelen bir ailede yetiştiğim için farklı bir sektöre yöneldim. Eşim (Nedret) ve kızım (Bade) performans tenis oyuncuları… İç mimarlıktan geldiğimden dolayı tasarım tarafında kendimi iyi hissediyorum. Evimizde de kızım tenis oyuncusu olduğu için sürekli tenis kıyafetleri gündemimizde oluyordu. Bir gün eşim bana “Sen de bir gün tenis kıyafetleri tasarlasana” dedikten sonra kafamda çok şey aydınlandı.

TENNIS STOP MARKASININ DOĞUŞU

İlk başta ‘Bunu yapsam bile kim alır, almazsa kendimiz giyeriz’ diye söylendik ve 2020’nin başında yola koyulduk. Kitaplar okumaya başladım ve ‘Marka nasıl oluşturulur?’ sorusunu kendime sormaya başlamıştım ki bir yerde ‘Marka ol e mi?’ adlı bir kitap dikkatimi çekti. Kitaptan o kadar etkilendim ki, sanki bana mesaj veriyordu yazılanlar… ‘Olur mu ya da olmaz mı diye düşünmeyin, uzun uzun listeler hazırlamaya gerek yok, bir adım atmanız yeterli. En başta şunu anlayın: Çocuğunuza bir marka bırakın!” İşte bu sözler beni çok etkiledi ve hemen işe koyulup numuneler topladım, tasarımlara başladım. Çocuğuma bir marka bırakma fikri beni havaya soktu ve kızım şimdi avukat olmak istiyor ama bazen ona, “Sana marka bırakmak için çalışıyorum” diye takılıyorum ve “İleride uluslararası bir marka olursak sen de avukatımız olursun” diyorum. (Gülerek)

2020’de 8 Mart haftasında (Dünya Kadınlar Günü) TED Spor Kulübü’nde yapılan kermeste bir stand açtık. T-shirtler, çantalar ve aksesuarlar çok beğenildi. Fakat 15 Mart’ta pandemi çıkınca adeta ülke kapandı ama pandemi sürecinde sürekli araştırmalar yaparak tasarımlarıma devam ettim ve ilerledik. O zorlu süreçte Instagram üzerinden satışlara devam ettik.

TAKIMLAR ŞAMPİYONASI’NA HAZIRLANIYORUZ

Tennis Stop, tenis durağı gibi çağrışım yapsın diye adını koyduk. “O durakta inin ve alışveriş yapın” diyerek akıllara girmeye çalıştık. Markamız aktif olarak 2 yıldır çalışıyor ve üretimlere devam ediyoruz. Pandemi süreci bittikten sonra e-ticaret sitelerine (www.tennisstop.net) yöneldik ve kısa zamanda büyümeye başladık, farkındalığımız arttı. Bu yıl Tecnifibre ile anlaştık ve ürün portföyümüze tenis topu, raket ve ayakkabı gibi aksesuarlar da eklendi.

Ürün tasarımlarımızın portföyleri arasında antrenörler, kulüpler, takımlar var. Ürünlerimizde isteklere göre kişiselleştirmeler (isimler, kulüp logoları, sponsorlar) yapabiliyoruz. Turnuvalarda da örneğin Takımlar Şampiyonası’na özel tasarımlarımız da çok talep görüyor. Yakın zamanda mayıs ayında Antalya’daki Senyör Takımlar Şampiyonası’nda birçok sipariş aldım ve onları yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca an itibariyle bahar koleksiyonu için yeni tasarımlara başladık.

ÜRÜN YELPAZEMİZ GENİŞLİYOR

İlk büyük hedefim yurt dışına açılmak ve siparişlerimizi global seviyeye çıkarmak… Çünkü orada daha kârlı işler yapabiliriz. Bunun yanı sıra yeni ürün çeşitlerimiz de görücüye çıkacak. Etek, şort gibi… Sadece t-shirt, sweat shirt tarzı değil; şapka, bileklikler, aksesuar setlerimiz ve çocuk koleksiyonu da var. Bir tenisçinin çantasında neler olacağını düşünüp gabardin kumaşlardan ayakkabı poşeti, kirli çamaşır poşeti gibi ürünler de portföyümüz de mevcut. Yaz okulu, kış okulu gibi programlar için kulüplere özel çalışmalarımızda var.

FARKLI SPOR DALLARINI DA İSTİYORUZ

Tenis benim ilk önceliğim ama başka spor dallarına da girmek ve tasarımlarımı genişletmek istiyorum. Kick boks hocam var mesela, ona uygun tasarımlar yaptım ve kendi salonuna ürünlerimizi koyduğunda harika geri dönüşler oldu ve iyi satışlar yaptık. Ekstra olarak bisikletçi bir arkadaşım var, o da benden istedi ve onlara özel tasarımlar da yapacağım. Yani farklı spor branşlarına da ihtiyaçlar ve istekler dahilinde özel tasarımlar yaparak ürün yelpazemizi genişletmenin peşindeyiz.

Bahar döneminde “Tennis Stop Demo Günleri” konsepti ile Türkiye’de bazı kulüplere gideceğiz. Sadece İstanbul değil; Bursa, Balıkesir, İzmir gibi yerlere de gideceğiz. Kulüplerde standlar açacağız, Tecnifibre ürünlerini (raket, ayakkabı, kordaj vb.) götüreceğiz, raket demo çalışmaları yaptıracağız ve tenisçiler raketleri deneyecekler. Bunları hafta sonlarına denk getirip, velilerin de yer aldığı böyle bir projeyi de gerçekleştirmek istiyoruz. Bu düşüncemi de özellikle balon kortların kaldırılacağı nisan ayından sonra hayata geçireceğiz. Kulüpleri bu noktada 2 haftada bir ziyaret etmeyi düşünüyoruz.

MOTTOMUZ: ULAŞILABİLİRLİK

Fiyatlarımız yüksek değil ve ana prensibimiz; ‘ürünlerimiz ulaşılabilir ve alınabilir olsun’ mottosunu belirledik. Tasarımlarımız herkesten farklı ve bu özelliğimizle fark yaratmaya çalışıyoruz. Ürünlerimiz %100 pamuk ve birinci sınıf kumaşlardan üretilmektedir. Baskılı ürünlerimiz 30 derecede yıkanacak, kurutma makinesine atılmayacak ve tersten ütüleme yapılacak şekilde tasarlanmıştır.

Son olarak şunu da söylemeliyim ki, 2023 mayıs ayından bu yana ürünlerimiz SPX’de de satışa çıkarıldı. SPX’in Ataşehir’deki Watergarden şubesinde (İstanbul’da en fazla tenis malzemesinin satıldığı yer) an itibariyle kış koleksiyonumuz tenisseverlerin hizmetinde. Conrad Tenis Kulübü’nde de satış standımız bulunuyor. Ayrıca BizimTepe Tenis Kulübü’nün her yıl düzenlediği Business Tennis Cup’ın da ilk 2 yıl kıyafet sponsorluğunu yaptık.

50. özel sayınızda bizlere de yer verdiğiniz için teşekkür eder, Kort Dergisi ailesine başarılar diliyorum.”

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 17
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir