1. Anasayfa
  2. GRAND SLAM

ABD’lilerin mucizesi!

ABD’lilerin mucizesi!
0

Avustralya Açık’ta sürprizlerin ardı arkası kesilmiyor! Son olarak ABD’li Ben Shelton dördüncü tura adını yazdırarak çok önemli bir başarı yakaladı.

20 yaşındaki Shelton, kariyerinin ikinci Grand Slam’inde harikalar yaratıyor… İlk turda Çinli rakibi Zhizhen Zhang’ı 5 setlik düelloda 4-6, 6-3, 6-2, 2-6, 7-6 ile mağlup eden Ben Shelton, bu maçın beşinci setinde 5-4 gerideyken bir de maç puanını çevirmeyi başardı.

İkinci turda Şilili Nicolas Jarry engelini de 7-6, 7-6, 7-5 ile aşan Shelton, bu maçta çok iyi bir servis performansı gösterdi. İlk servislerinden %82, ikinci servislerinden %70 ile puan çıkartan genç raket, 25 winner ve 25 basit hata ile oldukça iyi oynadı.

Son olarak üçüncü turda ev sahibi raketlerden Alexei Popyrin’i karşısına alan Ben Shelton, 6-3, 7-6, 6-4 ile sürprize imza attı ve kariyerinin en büyük başarısına ulaştı. Sadece 2 saatte maçı bitiren ABD’li raket yine servisleri ile sonuca gitti. İlk servislerinden %87, ikinci servislerinden %66 ile puan topladı ve servisini hiç kırdırmadı.

Ben Shelton, Melbourne’e geldiğinde dünya 89 numarasıydı ama şimdiden ilk 50’ye girdi bile. Onu dördüncü turda vatandaşı ve aynı zamanda kendisi gibi turnuvada büyük bir sürprize imza atan Jeffrey John Wolf bekliyor.

Bir diğer ABD’li John Wolf ise 24 yaşında ve o da henüz üçüncü Grand Slam ana tablosunda ilk kez dördüncü tur görecek… İlk turda vatandaşı Jordan Thompson’ı 6-3, 3-6, 6-4, 7-5 ile geçen Wolf, ikinci turda turnuva 23 numarası Diego Schwartzman karşısında büyük bir sürprize imza atarak 6-1, 6-4, 6-4 ile işi kolayca bitirdi. ABD’li raket bu maçta 16 ace atarken ilk servislerinden %85 ile puan çıkardı.

Klasik ABD’liler gibi çok iyi servis atan John Wolf, son olarak üçüncü turda kendisi gibi sürprizle gelen Michael Mmoh karşısında 6-4, 6-1 6-2 ile sonuca gitti. 6 kez servis kırdı ve servisini sadece 1 kez kırdırdı. 36-11’lik winner farkıya maçı kazandı.

Şimdi iki ABD’li raketten biri artık Avustralya Açık’ta çeyrek finale çıkacak.

 

Bu Habere Tepkiniz Ne Oldu?
  • 0
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    alk_l_yorum
    Alkışlıyorum
  • 0
    e_lendim
    Eğlendim
  • 0
    d_nceliyim
    Düşünceliyim
  • 0
    _rendim
    İğrendim
  • 0
    _z_ld_m
    Üzüldüm
  • 0
    _ok_k_zd_m
    Çok Kızdım
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir